صرف نظر از این که درآمد خانوادهها چه مقدار باشد، خانواده غنی باشد یا فقیر، درآمد خانوادهها صرف خرید تعدادی کالا (نه یک کالا) میشود؛ یعنی خانواده درآمد خود را صرف خرید فقط یک…
ادامه مطلب...
تعریف بهرهوری بهرهوری كه یكی از مفاهیم اقتصاد است اینگونه تعریف میشود: مقدار كالا و یا خدمات تولید شده در مقایسه با هر واحد از انرژی و یا كار هزینه شده به دیگر سخن…
ادامه مطلب...
خانواده، بنگاه نیست حتی در قرن به شدت فردگرای بیست و یکم، خانواده همچنان یکی از مهمترین نهادهای اجتماعی است؛ نهادی که فراتر از وظیفه فرزند پروری، نقشهای متعدد دیگری از جمله تولید اقتصادی،…
ادامه مطلب...
بررسی زشتی و آثار زیانبار ربا از دیدگاه اسلام یکی از مفاسد اقتصادی رباخواری است. رباخواری، عامل بسیاری از بحرانهای اقتصادی در جوامع است؛ زیرا از گردش سالم و صحیح اقتصادی در جامعه جلوگیری…
ادامه مطلب...
پیامدهای مثبت اشتغال: 1- اشتغال زنان باعث افزایش آگاهی و بینش اجتماعی آنان و ایجاد روحیه ی اعتماد به نفس، رشد، استقلال فکری و روحی آنان میشود.(1) 2- کمک به فهم و درک مسائل…
ادامه مطلب...
یكی از سؤالات و مباحثی كه در سالهای اخیر در جامعه ما مطرح بوده است، بحث از توانایی و كارآمدی زنان و حضور فعال آنها در عرصههای اجتماعی و سیاسی است... ادعای اصلی ما…
ادامه مطلب...
«اشتغال» امروزه در جامعه ما، یكى از مسائل اساسى و موضوعات مورد بحث میباشد و هركس نسبت به فراخور حالش و براساس رشته تخصصى و اندیشههاى خود، در مورد چگونگى اشتغال جوانان و آداب…
ادامه مطلب...
1. پيامبر(ص): «باكِروا فی طَـلَبَ الرِّزقِ وَ الحَوائِجِ فَاِنَّ الغُدُوَّ بَرَكَةٌ وَ نَجاحٌ؛ در پى روزى و نيازها، سحر خيز باشيد؛ چرا كه حركت در آغاز روز،(مايه) بركت و پيروزى است».(1) 2. پيامبر(ص): «إِنَّ…
ادامه مطلب...
پیامبر خدا درباره ارزش طلب روزی حلال میفرمود: «أَلْکادُّ عَلی عِیالِهِ کَالْمُجاهِدِ فِی سَبِیلِ اللّه؛ کسی که برای (هزینه) خانوادهاش زحمت بکشد، مانند مجاهد در راه خداست. آن بزرگوار، کار را سبب جلب محبت…
ادامه مطلب...
یکی از ویژگیهایی که امیرالمؤمنین علی(ع) برای پارسایان بیان میکنند، تلاش برای روزی حلال است «... وَ طَلَباً فی حَلالٍ».(1) بدیهی است اولین و مهمترین گام در جهت زدودن «فقر و نیازمندی» و وابستگی…
ادامه مطلب...