آسم اصطلاحی است که از واژهای یونانی به معنای نفس نفس زدن گرفته شده است. علایم شایع آسم و برونشیت در کودکان و بزرگسالان شامل خس خس و سرفه کردن و کمبود نفس است…
ادامه مطلب...
درمان این بیمار، دو اصل مهم دارد: الف) فرد مبتلا باید بداند که آسم، یک بیماری مزمن است و ممکن است در طی زندگی او، به طور متناوب تشدید شود و نیاز به درمان…
ادامه مطلب...
تجویز آنتیبیوتیک مناسب درعفونتهای ویروسی، درمانهای حمایتی مثل مایع درمانی، استراحت، استفاده از بخور گرم، تجویز آنتی هیستامینها، ضد سرفه و در صورت هیپوکسمی (کمبود اکسیژن) تجویز اکسیژن و حمایت تنفسی از بیمار بهعمل…
ادامه مطلب...
برای تشخیص بیماریهای تنفسی یکسری روشها وجود دارد که درزیر به آنها اشاره شده است: آزمایشات عملکردی ریه (اسپیرومتری): اطلاعاتی در مورد عملکرد تنفسی که به وسیله اندازه گیری مکانیکهای ریه، تواناییهای انتشار ریه…
ادامه مطلب...
تنفس در آدمی شامل دو مرحله دم و بازدم است. در مرحله دم هوا وارد ششها و در هنگام بازدم از آن خارج میشود. در انجام دم و بازدم پرده جنب نقش مهمی دارد.…
ادامه مطلب...
از شایعترین بیماریهای اتوزومال مغلوب و چند سیستمی است که به طور ارثی منتقل میشود و با عوارض گسترده تنفسی و گوارشی توصیف میشود. این بیماری در دوران نوزادی یا اوایل بچگی و گاهی…
ادامه مطلب...
بیماریهای پرده جنب اختلالاتی که لایه غشایی ریهها (جنب احشایی) و لایه دیواره قفسه سینه (تب جداری) یا فضای جنب را درگیر میکنند. - پلورزی: به التهاب هر دو لایه جنب (احشایی و جداری)…
ادامه مطلب...
بیماریهای انسدادی مزمن ریه (COPD) یک بیماری پیشرونده است که با سرفه شدید و خلط دار و تنگی نفس فعالیتی است بیماریهایی که در آن جریان هوا محدود شده و معمولا غیر قابل برگشت…
ادامه مطلب...
آمبولی ریه، انسداد شریان ریه یا یکی از انشعابات آن توسط یک توده هوا، لخته یا چربی است که توسط جریان خون به یک ناحیه دور حمل میشود، مسیر رگهای خونی مسدود شده و…
ادامه مطلب...
سینوس چیست؟ سینوسها فضاهایی در داخل استخوانهای صورت، سر، اطراف بینی و چشم میباشند. سینوسها حفرههای محتوی هوا هستند که ترشحات آنها در بینی ریخته میشود و در بسیاری از عفونتهای سیستم فوقانی تنفس،…
ادامه مطلب...
بیماری حاد تنفسی که به وسیله عفونت ناشی از ویروس آنفلوآنزا پدید میآید. دستگاه تنفس فوقانی یا تحتانی را درگیر کرده، با علائمی همچون تب، سردرد و ضعف عضلانی همراه است. همهگیری این بیماری…
ادامه مطلب...
بیماری التهابی پارانشیم (بافت بینابینی) ریه است که توسط عوامل باکتریایی به وجود میآید و هفتمین علت مرگ در تمام گروههای سنی و در هر دو جنس محسوب میشود. باکتریها معمولا به سیستم تحتانی…
ادامه مطلب...