درباره ما
خانواده رکن اساسی جامعه انسانی است و پویایی نهاد خانواده، شاخصه اصلی یک اجتماع زنده و رو به توسعه است. برای رسیدن به افقهای توسعه و تمدن نوین اسلامی، سهم خانواده، سهمی اساسی و بسیار اثرگذار میباشد.
با توجه به اینکه خانواده اسلامی مهمترین نقشآفرین در ساختن تمدن نوین اسلامی است، هدف این مجموعه ارائه الگوی کاملی از خانواده اسلامی بهمنظور ایجاد، تحکیم و تکامل خانواده در تمامی عرصهها از طریق ارائه و بررسی رهنمودهای معصومین "علیهمالسلام" و سیره عملی ایشان است.
اسلام بهعنوان مکتبی انسانساز بیشترین عنایت را به تکریم و تعالی خانواده دارد، این نهاد مقدس را کانون تربیت و مهد مودت و آرامش شمرده است و سعادت و شقاوت جامعه انسانی را منوط به صلاح و فساد این بنا میداند و هدف از تشکیل خانواده را تأمین نیازهای مادی، عاطفی و معنوی انسان برمیشمرد.
دستیابی به این هدف والا، حفظ و حراست مستمر از آن، نیازمند توجه جدی جامعه و نظام اسلامی به خانواده و قوانین مربوط به آن است و ضرورت دارد کلیه برنامهریزیها و سیاستگذاریها در تمام سطوح نظام و جامعه، در جهت تعالی و تحقق مصالح عالیه خانواده باشد.
بر این اساس، از آنجا که نیاز جامعه، شناخت علمی و همه جانبه خانواده، نیازها و راهکارهای تأمین آنها میباشد، لذا بر پایه تأکید و اهمیت دادن به خانواده (اصل دهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران) و اجرایی شدن اهداف آن طبق سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری "دام ظله العالی" درصدد برآمدیم تا طرحی جامع برای خانواده اسلامی که در نظام جمهوری اسلامی الگو باشد را ارائه دهیم و کلیه برنامههای لازم را در آن لحاظ نماییم.
برنامه کارگروه فقه خانواده اسلامی به پیشنهاد استاد حوزه و دانشگاه، سیدمنذر حکیم و با توجه به دیدگاههای تربیتی و جامعهشناسانه اسلام، بر اساس قرآن کریم و مکتب جهان شمول اهلبیت "علیهم السلام" در سال 1383ه.ش آغاز و برنامههای آموزشی در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، همراه با پژوهش متناسب با این سطوح علمی در عرصههای مختلف خانواده که مورد نیاز جامعه اسلامی و انسانی است توسط گروه فقه خانواده مدرسه عالی فقه تخصصی جامعه المصطفی العالمیه با مدریت ایشان و همکاری اساتید فاضل و فرهیخته گروه فقه خانواده راه اندازی شد. همچنین تاکنون 30 دوره فشرده در زمینه مباحث اساسی خانواده داشته و تجربیات حاصل از آن در عرصه فرهنگسازی درخدمت فرهیختگان و صاحب نظران و بهرهوران از این سرچشمه زلال معارفی قرار داده میشود.
بدین جهت، از آنجا که این روزها افراد جامعه ما بیشتر با فضاهای مجازی ارتباط دارند، به بررسی مطالب موجود در موضوع خانواده در این فضاها پرداختیم، مطالب منسجمی استخراج، بررسی و تحلیل کرده، با توجه به نیازهای امروز خانوادهها این مطالب را طبقهبندی کردیم. منبع کامل و واحدی از این مطالب را آماده و برای ارائه آنها پایگاه اینترنتی خانواده اسلامی را پایهگذاری کردیم و به تربیت پژوهشگران متخصص در امور خانواده پرداختیم.
همچنین برای ارتباط راحتتر و بیشتر خوانندگان عزیز، برنامه اندرویدی خانواده اسلامی را در اختیار عزیزان قرار دادیم تا افرادی که زمان و امکانات کافی برای مطالعه و بررسی در این زمینه ندارند، بتوانند ارتباط بهتری و مفیدتری با موضوع خانواده که مهمترین زمینه مطالعاتی امروز جامعه ماست، برقرار کنند.
در همین راستا سایت خانواده اسلامی، در 6 بخش شروع به کار کرد:
1- تشکیل خانواده، 2- فقه و حقوق خانواده، 3- مدیریت خانواده، 4- اخلاق و تربیت خانواده، 5- اقتصاد خانواده، 6- بهداشت خانواده.
بهتازگی دو بخش جدید در سایت خانواده اسلامی اضافه شده است:
1- جامعه شناسی خانواده و 2- محیط زیست و خانواده اسلامی.
همچنین دو بخش دیگر بهزودی به این مجموعه اضافه و در اختیار دوستان و خوانندگان عزیز قرار خواهد گرفت:
1- مشاوره و روانشناسی خانواده و 2- تاریخ و خانواده اسلامی.